Isı alışverişi sürecinden hemen sonra yer altından alınan su, geldiği yere, ter altı kaynağına geri verilir.​

Reenjeksiyon, jeotermal enerji santrallerinde kritik bir işlemdir çünkü kaynağın uzun vadeli uygulanabilirliğini sürdürmeye ve tükenmeyi önlemeye yardımcı olur. Bir jeotermal enerji santralinde, elektrik üretmek için yeraltı kaynağından sıcak su veya buhar çıkarılır. Çıkarılan su veya buhar yeniden yerine gönderilip doldurulmazsa, jeotermal rezervuar zamanla soğuyarak güç üretme kabiliyetini azaltabilir. Burası reenjeksiyonun devreye girdiği yerdir. Reenjeksiyon ayrıca, jeotermal enerji üretimi sırasında açığa çıkma ihtimali olan bçlgeye dayalı olası gazların atmosfere salınmasını da engeller.

Re-enjeksiyon, elektrik üretmek için kullanıldıktan sonra kullanılmış su veya buharın jeotermal rezervuara geri döndürülmesini içerir. Bu, sürdürülebilir jeotermal enerji üretimi için kritik olan rezervuarın basıncını ve sıcaklığını korumaya yardımcı olur. Harcanan sıvının yeniden enjekte edilmesiyle jeotermal rezervuar yeniden doldurulur ve aynı su veya buhar gelecekte daha fazla elektrik üretmek için yeniden be tekrar tekrar kullanılabilir.

Reenjeksiyonun ayrıca önemli çevresel faydaları vardır. Çıkarılan sıvının rezervuara geri enjekte edildiği jeotermal santraller kapalı devre çalışır, yr altı kaynağından gelen su ve buhar asla yeryizi ile temas etmez vee çevresel etki yok denecek kadar azdır veya hiç yoktur. İşlem kesinlikle herhangi bir emisyon veya atık üretmez ve herhangi bir ek yeraltı kaynağındaki suyu eksiltmez ve/veya tüketmez. Bu durum, jeotermal enerjiyi mevcut en temiz ve en sürdürülebilir enerji kaynaklarından biri yapar.

Re-enjeksiyon sadece jeotermal enerji santrallerinin uzun vadeli uygulanabilirliği için değil, aynı zamanda asıl olarak çevre için önemlidir. Harcanan sıvıların tamaı ile kapalı devre bir sistemde rezervuara geri enjekte edilmesiyle rezervuarın basıncı ve sıcaklığı korunur ve çevresel etkisi olmaz.

Özetle, reenjeksiyon, jeotermal enerji santrallerinde olması zorunlu olan uygulamadır, çünkü kaynağın uzun vadeli kullanımını sürdürmeye, tükenmeyi önlemeye ve çevreyi korumaya yardımcı olur. Jeotermal rezervuarları yeniden doldurarak ve basıncı ve sıcaklığı koruyarak, yeniden enjeksiyon, jeotermal enerjinin uzun yıllar boyunca üretilebilmesini sağlayarak onu mevcut en güvenilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarından biri haline getirir.

Re-Enjeksiyon

rezervuardaki basınç seviyesinin korunmasına yardımcı olur. Reenjeksiyonun bir diğer önemli faydası, soğutulmuş su ile kaya matrisinin sürekli olarak yıkanması sayesinde rezervuardan geri kazanılabilir enerjinin önemli ölçüde artmasıdır.

Jeotermal güç

üretim tesisi büyük ölçüde yalnızca yer yüzünde üretilen fazla buharı serbest bırakır, yer altında gelen hava veya sıvı'yı doğaya, yeryüzüne salmaz. Bu nedenle jeotermal enerji santralleri temiz bir elektrik kaynağı ve ülkenin sıfır karbonlu geleceğine önemli bir katkı sağlar.

Jeotermal enerji

temiz, güvenilir ve yenilenebilir bir kaynak olduğu için en verimli ve sürdürülebilir enerji türlerinden biri olarak kabul edilir. Elektrik üretmek ve ısıtma ve soğutma sağlamak için dünya yüzeyinin içindeki ısıyı kullanır.

Jeotermal kaynaklar

yenilenebilir bir enerjidir ve asla tükenmez. Bol miktarda jeotermal enerji, Dünya var olduğu sürece mevcut olacaktır. Dünyanın iç çekirdeği tarafından üretilen ısıdan yenilenebilir bir enerji kaynağıdır ve 7/24/365 kullanılabilir.

Düşük karbonlu enerji aileleri: