Jeotermal santrallerin karbon ayak izinin, genellikle kömür veya doğal gazla çalışan elektrik santralleri gibi diğer birçok elektrik üretim biçimine kıyasla oldukça düşük olduğu kanıtlanmıştır.

Jeotermal enerji, fosil yakıtlara göre çok daha az karbon ayak izine sahiptir ve bu nedenle iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir role sahiptir. Jeotermal enerji üretimi sırasında açığa çıkan sera gazı emisyonları, diğer enerji kaynaklarının yanında oldukça düşüktür ve sıfıra yakın olabilir.

Jeotermal santraller doğal gaz, kömür, akaryakıt v.b. fosil yakıtların hiç birisini kullanmazlar. Ayrıca, jeotermal enerji kaynakları, enerji üretimi sırasında atık ve kirlilik üretmezler. Diğer enerji kaynaklarına göre daha temiz bir enerji kaynağıdır ve çevreye daha az zarar verir. Bu nedenle, jeotermal enerji, çevre dostu bir enerji kaynağı olarak değerlendirilir ve düşük karbon ayak izli bir geleceğe katkıda bulunur.

Sonuç olarak, jeotermal enerji, karbon ayak izini destekleyen önemli bir yenilenebilir enerji kaynağıdır. Fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltarak ve düşük karbon emisyonları sağlayarak, iklim değişikliğiyle mücadelede etkili bir araçtır.

Bu videonun orijinali ve içerik oluşturucusundan daha fazlası için lütfen linki takip edin: (1) GNS Science – YouTube

Serbest bırakılan sera gazı miktarına karbon ayak izi denir.

Jeotermal enerji kaynakları, doğal olarak mevcut olan ısıyı kullanır ve bu nedenle fosil yakıtlara bağımlı değildir. Fosil yakıtların yanması sırasında açığa çıkan karbon dioksit, atmosferde kalır ve sera etkisi yaratır. Bu nedenle, jeotermal enerji kaynaklarının kullanımı, fosil yakıt kullanımının azaltılmasına yardımcı olur ve karbon ayak izini düşürür.

Neredeyse tüm insan temelli faaliyetler, küresel karbon ayak izinin artmasından sorumludur. Fosil yakıtlar, bireysel ihtiyaçlardan endüstriyel faaliyetlere kadar pek çok faaliyette yaygın olarak kullanılmaktadır. Doalgaz ve Petrol gibi pek çok fosil yakıt türü vardır. Fosil yakıtların, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi sorunların başlıca nedeni olan sera gazlarını açığa çıkararak ekosistemi etkilemesidir. Serbest bırakılan sera gazı miktarına karbon ayak izi denir.

Karbon ayak izi, ekolojik ayak izinin önemli bir parçasıdır.

Jeotermal enerji, enerji için fosil yakıtların yakılması gibi insan faaliyetlerinin bir sonucu olarak yayılan karbondioksit miktarını ifade eden CO2 ayak izini azaltmaya yardımcı olabilecek bir yenilenebilir enerji türüdür.

Jeotermal enerji, fosil yakıtlara göre çok daha az karbon ayak izine sahiptir ve bu nedenle iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir role sahiptir. Jeotermal enerji üretimi sırasında açığa çıkan sera gazı emisyonları, diğer enerji kaynaklarının yanında oldukça düşüktür ve sıfıra yakın olabilir.

Bir çok faktör, çevrede karbon birikmesine ve dolayısıyla küresel ısınma olarak adlandırılan Dünya'nın yüzey sıcaklığının yükselmesine ve nihayetinde iklim değişikliğine neden olmaktadır.

Karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı olmak üzere sorumlu bireyler ve işletmeler tarafından alınması gereken birçok planlama yapılabilir. Bunlar, sürdürülebilir tedarikçilerle çalışmayı, geri dönüştürülebilen her şeyi geri dönüştürmeyi, gereksiz iş seyahatlerini azaltmayı ve yenilenebilir enerjileri kullanmayı içerir. Bunların yanı sıra ofislerde, mağazalarda ve her türlü tesiste sürdürülebilirlik adına benzer değişiklikler yapılmalıdır.

Örneğin, yalnızca otomatik kapıların kurulumu gereksiz ısı kaçışını azaltarak enerji emisyonları ve maliyetleri üzerinde somut bir etki sağlar. Farklı atık türleri için yan yana ayrı çöp kutuları kullanmak geri dönüşüm fikrini destekleyebilir. LED aydınlatma, gereksiz enerji kullanımı için başka bir iyi kaynaktır; daha da fazlası, aydınlatöma için hareket sensörleri kullanılırsa daha yardımcı olacaktır. Elektronik eşyaların is enerji tasarrufu modlarında kullanılması da oldukça destekleyicidir.

İklim Değişikliğine Yardımcı Olur

Jeotermal enerji, tüm enerji türlerinin altıncı en düşük karbon ayak izine sahiptir. Üretilen kWh başına, jeotermal enerji 38 gram CO2 yayarak enerji sistemleri içinde .evre dostu olarak en azı konumundadır. İklim değişikliğiyle mücadele eder, çeşitli çevresel faydalar sağlar ve bazı lokasyonlarda bindelrle ölçümlenebilen çok az miktarda sera gazı emisyonuna sahiptir.

En düşük CO2 seviyesine sahip

Jeotermal enerji, dünyanın çekirdeğinden gelen ısıyı kullanan ve çok az veya hiç atık üretmeyen ve aynı zamanda en düşük karbondioksit (CO2) emisyon seviyelerinden birini vaat eden sürdürülebilir bir enerji kaynağıdır. Bu yüzden şunu sormamız gerekiyordu: Jeotermal enerjinin karbon ayak izi nedir?

Bazı Gerçekler

İnsan kaynaklı tüm karbondioksit emisyonlarının yüzde seksen beşi, otobiller için kullanılan benzin, mazot dahil olmak üzere kömür, doğal gaz ve petrol gibi fosil yakıtların yanı sıra çimento üretimi gibi bazı endüstriyel süreçlerin yanmasından kaynaklanmaktadır. Dünyadaki tüm Termitler, insanlardan daha fazla CO2 üretir!

Jeotermal Kaynaklar

yenilenebilir enerji türlerinden biridir ve asla tükenmez. Bol miktarda jeotermal enerji, Dünya var olduğu sürece mevcut olacaktır. Dünyanın iç çekirdeği tarafından üretilen ısıdan elde edilen yenilenebilir bir enerji kaynağıdır ve dikkat ettiğimiz sürece 7/24/365 kullanılabilir.