Kısa vadeli etkilerden bazıları

  • CO2 ayak izinin azaltılması

  • ekonomik koşullardan dolayı göç edilebilecek insanlar için yeni iş imkanlarının oluşması

  • yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı

  • gıda israfının azaltılması

  • gıda ömrünü uzatmak

  • yerel olarak teknoloji ve yetenek gelişimi

  • yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı

  • yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı

Jeotermal Enerji ile Gıdaların Kurutulması

Yenilenebilir jeotermal enerji ile çalışan bir kurutucu, kurutulmuş sebze ve meyveleri hazırlamak için başka bir temiz ve güvenli kaynaktır. Jeotermal kaynakların kullanılabilirliğini genişleterek yaratılan, işletmelere çok daha az enerji maliyeti yansıran bir yeni teknoloji ve iş imkanıdır. Ayrıca dehidrasyon sürecini kullanarak gıda ömrünü uzatarak gıda israfını azaltmak için yeşil bir alternatif sunar.

Uzun vadeli etkilerden bazıları

  • iklim değişikliği ile mücadele

  • CO2 emisyonunun azaltılması

  • hava ve diğer çevresel kirliliğini önlemek

  • enerji maliyetlerinin düşürülmesi

  • toplumun ekonomik büyümesi

  • daha fazla iş fırsatı

Jeotermal enerji kullanarak gıdaların kurutulması, binlerce yıldır kullanılan bir gıda muhafaza yöntemidir. Jeotermal enerji, havayı veya suyu ısıtmak için kullanılabilir ve daha sonra meyveler, sebzeler ve diğer yiyeceklerden nemi almak için kullanılabilir ve daha uzun süre saklanmalarına olanak tanır.

Yiyeceklerin kurutulması işlemi, yiyeceklerin bozulmasına neden olabilecek bakteri ve diğer mikroorganizmaların büyümesini engelleyen yiyeceklerden suyun çıkarılmasını içerir. Geleneksel yöntemlerde, yiyecekler genellikle güneşte veya kömür, petrol veya doğal gaz gibi yakıt bazlı bir ısı kaynağı kullanılarak kurutulur. Bununla birlikte, gıda kurutucularına güç sağlamak için jeotermal enerji kullanmak, gıdaları korumanın daha sürdürülebilir ve verimli bir yoludur.

Jeotermalle çalışan gıda kurutucuları, gıdayı kurutmak için jeotermal kaynakların ürettiği ısıyı kullanır. Isı, gıdaya hava veya su kullanılarak aktarılır ve daha sonra gıdadan nemi çıkarmak için buharlaştırılır. Kurutulmuş gıdalar daha sonra bozulmadan uzun süre saklanabilir, bu da onu geçim kaynakları için tarıma güvenen topluluklar için değerli bir kaynak haline getirir.

Jeotermalle çalışan gıda kurutucuları, yüksek nem veya diğer çevresel faktörler nedeniyle geleneksel kurutma yöntemlerinin mümkün olmadığı, yüksek jeotermal aktiviteye sahip bölgelerde özellikle yararlı olabilir. Gıda kurutucularına güç sağlamak için jeotermal enerjiyi kullanarak, topluluklar gıda kaynaklarını koruyabilir ve fosil yakıtlara veya diğer yenilenemeyen enerji kaynaklarına bağımlılıklarını azaltabilir.

Jeotermalle çalışan gıda kurutucuları, gıdayı korumanın etkili bir yolu olabilirken, özellikle jeotermal enerjinin kolayca bulunmadığı alanlarda inşa edilmesi ve işletilmesi pahalı olabilir. Ek olarak, teknolojinin maliyeti ve kullanılabilirliği bazı alanlarda kullanımını sınırlayabilir. Bununla birlikte, gıda muhafazası için jeotermal enerjinin kullanılması, dünya çapında birçok toplulukta gıda israfını azaltmaya ve gıda güvenliğini artırmaya yardımcı olabilecek umut verici ve sürdürülebilir bir çözümdür.

Sağlıklı

Kurutulmuş meyve sağlıklıdır çünkü herhangi bir biçimde meyveye erişim olmadıında dahi kutruda olsa meyve yemek hiç meyve tüketmekten daha iyidir. İlgili araştırmalar "Ayrıca, kurutulmuş meyve ağırlıkça yoğunlaştırıldığından, taze meyveye göre yaklaşık 3,5 kat lif ve besin sağlar" diye açıklıyor.

Zengin lif kaynağı

Her meyvenin farklı faydaları olduğu için farklı meyveleri tüketmek önemlidir. meyvelerdeki sindirim faydaları ve antioksidanlar doğal ve en güvenebileceğimiz kaynaklardır. Kurutulmuş meyveler, özellikle polifenoller olmak üzere çok zengin bir lif ve antioksidan kaynağıdır.

Kuru meyvenin faydaları?

Kurutulmuş meyveler, antosiyaninler, kateşinler ve fenolleri içeren koruyucu antioksidan özelliklere sahip bitki bileşikleri açısından zengindir. Bu bileşikler, gelişmiş kan akışı ve kalp hastalığı, kanser ve tip 2 diyabet dahil olmak üzere bazı hastalıkların riskinin azalması gibi sağlık yararları ile ilişkilendirilebilir.

Kuru meyve enerjiye verir mi?

Kuru meyveler, vücudun formda kalması için hayati önem taşıyan tüm bu gerekli besinleri içerir. Ölçülü tüketilmesi, kilo almadan enerji seviyelerini yükseltmenin etkili bir yoludur.

Düşük karbonlu enerji aileleri:

Re-Enjeksiyon

rezervuardaki basınç seviyesinin korunmasına yardımcı olur. Reenjeksiyonun bir diğer önemli faydası, soğutulmuş su ile kaya matrisinin sürekli olarak yıkanması sayesinde rezervuardan geri kazanılabilir enerjinin önemli ölçüde artmasıdır.

Jeotermal güç

üretim tesisi büyük ölçüde yalnızca yer yüzünde üretilen fazla buharı serbest bırakır, yer altında gelen hava veya sıvı'yı doğaya, yeryüzüne salmaz. Bu nedenle jeotermal enerji santralleri temiz bir elektrik kaynağı ve ülkenin sıfır karbonlu geleceğine önemli bir katkı sağlar.

Jeotermal enerji

temiz, güvenilir ve yenilenebilir bir kaynak olduğu için en verimli ve sürdürülebilir enerji türlerinden biri olarak kabul edilir. Elektrik üretmek ve ısıtma ve soğutma sağlamak için dünya yüzeyinin içindeki ısıyı kullanır.

Jeotermal kaynaklar

yenilenebilir bir enerjidir ve asla tükenmez. Bol miktarda jeotermal enerji, Dünya var olduğu sürece mevcut olacaktır. Dünyanın iç çekirdeği tarafından üretilen ısıdan yenilenebilir bir enerji kaynağıdır ve 7/24/365 kullanılabilir.