Kısaca değinirsek,

jeotermal enerjinin geleneksel doğal gaz, petrol, kömür gibi fosil yakıtlara göre doğa dostu, zararsız, yenilenebilir ve sürdürülebilir olması, düşük emisyonlu olması, enerji yoğunluğunun yüksek olması, güvenilir ve sürekli olması, yerel bir kaynak olması ve birden fazla kullanıma sahip olması gibi birçok avantajı vardır.

İklim değişikliğinin getirdiği zorluklarla ve daha temiz ve daha sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçiş ihtiyacıyla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, jeotermal enerjinin, çevreyi korurken enerji ihtiyacımızı karşılamada kritik bir role sahip olduğu aşikardır.

Re-Enjeksiyon

rezervuardaki basınç seviyesinin korunmasına yardımcı olur. Reenjeksiyonun bir diğer önemli faydası, soğutulmuş su ile kaya matrisinin sürekli olarak yıkanması sayesinde rezervuardan geri kazanılabilir enerjinin önemli ölçüde artmasıdır.

Jeotermal güç

üretim tesisi büyük ölçüde yalnızca yer yüzünde üretilen fazla buharı serbest bırakır, yer altında gelen hava veya sıvı'yı doğaya, yeryüzüne salmaz. Bu nedenle jeotermal enerji santralleri temiz bir elektrik kaynağı ve ülkenin sıfır karbonlu geleceğine önemli bir katkı sağlar.

Jeotermal enerji

temiz, güvenilir ve yenilenebilir bir kaynak olduğu için en verimli ve sürdürülebilir enerji türlerinden biri olarak kabul edilir. Elektrik üretmek ve ısıtma ve soğutma sağlamak için dünya yüzeyinin içindeki ısıyı kullanır.

Jeotermal kaynaklar

yenilenebilir bir enerjidir ve asla tükenmez. Bol miktarda jeotermal enerji, Dünya var olduğu sürece mevcut olacaktır. Dünyanın iç çekirdeği tarafından üretilen ısıdan yenilenebilir bir enerji kaynağıdır ve 7/24/365 kullanılabilir.

Düşük karbonlu enerji aileleri: