jeotermal enerjinin geleneksel doğal gaz, petrol, kömür gibi fosil yakıtlara göre doğa dostu, zararsız, yenilenebilir ve sürdürülebilir olması, düşük emisyonlu olması, enerji yoğunluğunun yüksek olması, güvenilir ve sürekli olması, yerel bir kaynak olması ve birden fazla kullanıma sahip olması gibi birçok avantajı vardır.
İklim değişikliğinin getirdiği zorluklarla ve daha temiz ve daha sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçiş ihtiyacıyla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, jeotermal enerjinin, çevreyi korurken enerji ihtiyacımızı karşılamada kritik bir role sahip olduğu aşikardır.
Dolayısıyla dışa bağımlılığın önlenmesinde büyük ve kati rol oynar.
Jeotermal enerji, dünyanın birçok yerinde yerel olarak yararlanılabilen bir kaynaktır.
Bu, onu doğal gaz, petrol, kömür v.b. fosil yakıtlar gibi doğal kaynaklar açısından zengin olmayan ülkeler için daha da değerli bir enerji kaynağı yapar.
Aynı zamanda ithal enerjiye bağımlılığı azaltır ve enerji bağımsızlığına ve güvenliğine katkıda bulunabilir.
Tek kullanımlık ve yenilenemeyen doğal gaz, petrol, kömür gibi fosil yakıtların aksine, jeotermal enerji milyonlarca yıl kullanılabilir.
Bu, jeotermal enerji yi yenilenemeyen kaynaklara olan bağımlılığımızı azaltmaya yardımcı olabilecek sürdürülebilir ve güvenilir bir enerji kaynağı yapar.
Herhangi bir kirlilik üretmez ve geleneksel doğal gaz, petrol, kömür v.b. fosil yakıtlardan çok daha düşük karbon ayak izine sahiptir.
Bu özellikleri, jeotermal enerjiyi iklim değişikliği ve hava kirliliği ile mücadelede değerli bir araç haline getiriyor.
Sahip olduğu yüksek enerji yoğunluğu, onu diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına kıyasla son kulllanıcılar için çok daha uygun maliyetli ve verimli bir enerji kaynağı yapmaktadır.
Bu sayede, istikrarlı ve kesintisiz bir güç kaynağı gerektiren endüstriler için değerli bir enerji kaynağı olmasını sağlar.
Sera ısıtması gibi tarımsal uygulamalar ve kurutma ve buharlaştırma gibi endüstriyel işlemler için de kullanılabilir.
Jeotermal Enerji, yenilenebilir enerjinin en önemli kaynaklarından biri olarak mükemmel bir seçenektir. Karbon emisyonlarını azaltmaya karşı en etkili enrji mdoeli olarak övgüye değerdir, çünkü Dünya'nın ciddi bir çevresel değişime ve iklim değişimi konusunda desteğe ihtiyacı var.
Jeotermal Enerji, yenilenebilir enerji kaynaklarının en önde gelenlerinden biri olarak, karbon emisyonunun azaltılmasına yardımcı olarak dünyamız lehine mükemmel bir seçenektir. Jeotermal enerjinin en büyük avantajlarından biri güvenilirliğidir. Jeotermal santraller, güneş ve rüzgar santralleri gibi diğer enerji kaynaklarından daha güvenilirdir. Enerji çıkışı, haftanın yedi günü, günde 24 saat sabit kalır. Jeotermal enerji ayrıca sürekli olarak kömür ve doğal gazdan daha fazla güç üretebilir.
Bir sistemin yada üretimin enerji çıkışı ne olursa olsun, temiz bir kaynak olması için minimum çevresel etkiye sahip olmalıdır. Jeotermal enerji temizdir çünkü çok fazla sera gazı salmaz hatta bazı yerlrde hiç salınmım yapmaz çünkü sera gazı oluşturmaz.
Büyük rüzgar türbinleri ve güneş panellerinin aksine, jeotermal enerji santralleri, ısı eşanjörleri de dahil olmak üzere en küçük miktarda alana ihtiyaç duyar.
Bir jeotermal enerji santrali tam kapasite çalışırken bile birçok büyük fabrikadan daha az gürültü seviyesi üretir.
Diğer birçok yenilenebilir enerji kaynağı gibi temelde sınırsız olmasının yanı sıra, jeotermal enerji her zaman mevcuttur. Güneş enerjisi gibi gündüz veya gece olmasının bir etkisi yoktur. Jeotermal Enerji, rüzgar ve güneş enerjisi gibi mevsime, iklime veya hava koşullarına bağlı değildir. Ortalama olarak, bir jeotermal enerji santrali yılda yaklaşık 8.600 saat enerji üretirken, güneş santrallerinde bu ortalama yılda yaklaşık 2.000 saattir. Bu, onu daha kolay yönetilebilir ve planlanabilir hale getirir.
Enerji üretimin sürekli olması nedeniyle jeotermal enerji, bakım periyotları dışında kesintisiz olarak tam kapasite ile çalışabilmektedir. Verilen sürede üretilen enerjinin hesaplanması güneş, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi santralleri için çok farklıdır. Bu sistemler nadiren tam kapasitede çalışır. Böylece Jeotermal santraller aynı nominal güç için daha fazla enerji üretmektedir.
Re-Enjeksiyon
rezervuardaki basınç seviyesinin korunmasına yardımcı olur. Reenjeksiyonun bir diğer önemli faydası, soğutulmuş su ile kaya matrisinin sürekli olarak yıkanması sayesinde rezervuardan geri kazanılabilir enerjinin önemli ölçüde artmasıdır.
Jeotermal güç
üretim tesisi büyük ölçüde yalnızca yer yüzünde üretilen fazla buharı serbest bırakır, yer altında gelen hava veya sıvı'yı doğaya, yeryüzüne salmaz. Bu nedenle jeotermal enerji santralleri temiz bir elektrik kaynağı ve ülkenin sıfır karbonlu geleceğine önemli bir katkı sağlar.
Jeotermal enerji
temiz, güvenilir ve yenilenebilir bir kaynak olduğu için en verimli ve sürdürülebilir enerji türlerinden biri olarak kabul edilir. Elektrik üretmek ve ısıtma ve soğutma sağlamak için dünya yüzeyinin içindeki ısıyı kullanır.
Jeotermal kaynaklar
yenilenebilir bir enerjidir ve asla tükenmez. Bol miktarda jeotermal enerji, Dünya var olduğu sürece mevcut olacaktır. Dünyanın iç çekirdeği tarafından üretilen ısıdan yenilenebilir bir enerji kaynağıdır ve 7/24/365 kullanılabilir.
Düşük karbonlu enerji aileleri:
Jeotermal enerji, en az dezavantajla en fazla potansiyele sahiptir.
Güneş panelleri, sıfır emisyonla güç üretme yeteneğine sahiptir. Üretilen güç, enerji talebinizi beslemek için kullanılabilir ve geleneksel enerji ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde yeşil enerji ile değiştirir. Üretilen her bir kilovat yeşil enerji, karbon ayak izini yılda 1360 Kg azaltabilir..
Rüzgar enerjisi, yine fosil yakıtlarını ihtiyaç duymadan uygulanabilir bir alternatifidir. CO2 veya diğer hava kirleticileri yaymaz. Ömrü boyunca neredeyse karbonsuz çalışır.