Ancak, fosil yakıtlar gibi konvansiyonel enerji kaynakları, piyasa güçleri ve dünya politikaları nedeniyle tükenmekte ve fiyatları hızla artmakta ve fazla miktarda çevresel tehtid oluşturmaktadırlar.
Bu nedenle rüzgar, güneş, dalgalar, akarsular gibi alternatif enerji kaynaklarının değerlendirilmesi çok önemlidir ve jeotermal enerji, diğerleri arasında en zararsızı olduğu için potansiyel bir seçenektir.
Jeotermal enerji hem elektrik üretimi hem de ısıtma ve soğutma gibi doğrudan kullanımlar için kullanılabilir.
Dünyanın dört bir yanında süt endüstrisi, kendi ülkelerinde mevcut olduğu sürece geniş jeotermal enerjiden yararlanmaktadır.
Süt Pastörizasyonu
-
iklim değişikliği ile mücadele
-
CO2 emisyonunun azaltılması
-
hava ve diğer çevresel kirliliğini önlemek
-
enerji maliyetlerinin düşürülmesi
-
toplumun ekonomik büyümesi
-
daha fazla iş fırsatı
Jeotermal enerji, geleneksel ve doğal yöntemlere sürdürülebilir ve uygun maliyetli bir alternatif sağlayarak sütü pastörize etmek için kullanılabilir. Pastörizasyon, zararlı bakterileri öldürmek ve sütün tüketim için güvenli olmasını sağlamak üzere sütü belirli bir sıcaklığa ısıtmayı içerdiğinden, süt endüstrisinde kritik bir süreçtir.
- Jeotermal suyun doğrudan kullanımı: Jeotermal aktivitenin yüksek olduğu bölgelerde, jeotermal kuyulardan gelen sıcak su izole borular içinde gezdirilerek doğrudan sütü ısıtmak için kullanılabilir. Su, sütü gerekli sıcaklığa ısıtan bir ısı eşanjöründen geçirilir. Bu süreç, genellikle fosil yakıtlara dayanan geleneksel pastörizasyon yöntemlerinden daha enerji verimli ve uygun maliyetlidir.
- Jeotermal ısı pompaları: Jeotermal ısı pompaları sütü pastörize etmek için de kullanılabilir. Bu sistemler, güvenilir ve düşük maliyetli bir ısı kaynağı sağlamak için zeminin sabit sıcaklığını kullanır. Isı, bir boru ağı ve bir ısı eşanjörü kullanılarak süte aktarılır.
Sütü pastörize etmek için jeotermal enerji kullanmak çeşitli faydalar sağlayabilir.
Yenilenebilir enerji kullanımı, sera gazı emisyonlarını azaltır ve iklim değişikliğinin hafifletilmesine yardımcı olabilir. Ek olarak, jeotermal enerjinin kullanımı enerji maliyetini azaltır, bu da çiftçiler ve tüketiciler için maliyet tasarrufu sağlayacaktır.
Ancak bazı bölgelerde jeotermal enerjinin olmaması bu teknolojinin kullanımını sınırlayabilir.
Bununla birlikte, jeotermal enerjiye erişimi olan çiftçiler için, jeotermal enerjiyi sütü pastörize etmek için kullanmak ve faaliyetlerini jeotermal enerji ile desteklemek sürdürülebilir ve etkili bir yol olmaktadır.
Sürdürülebilir
Uygun maliyetli
Çevre dostu
Yenilenebilir enerji kaynağı
Düşük karbonlu enerji aileleri:
Jeotermal enerji, en az dezavantajla en fazla potansiyele sahiptir.
Güneş panelleri, sıfır emisyonla güç üretme yeteneğine sahiptir. Üretilen güç, enerji talebinizi beslemek için kullanılabilir ve geleneksel enerji ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde yeşil enerji ile değiştirir. Üretilen her bir kilovat yeşil enerji, karbon ayak izini yılda 1360 Kg azaltabilir..
Rüzgar enerjisi, yine fosil yakıtlarını ihtiyaç duymadan uygulanabilir bir alternatifidir. CO2 veya diğer hava kirleticileri yaymaz. Ömrü boyunca neredeyse karbonsuz çalışır.
Re-Enjeksiyon
rezervuardaki basınç seviyesinin korunmasına yardımcı olur. Reenjeksiyonun bir diğer önemli faydası, soğutulmuş su ile kaya matrisinin sürekli olarak yıkanması sayesinde rezervuardan geri kazanılabilir enerjinin önemli ölçüde artmasıdır.
Jeotermal güç
üretim tesisi büyük ölçüde yalnızca yer yüzünde üretilen fazla buharı serbest bırakır, yer altında gelen hava veya sıvı'yı doğaya, yeryüzüne salmaz. Bu nedenle jeotermal enerji santralleri temiz bir elektrik kaynağı ve ülkenin sıfır karbonlu geleceğine önemli bir katkı sağlar.
Jeotermal enerji
temiz, güvenilir ve yenilenebilir bir kaynak olduğu için en verimli ve sürdürülebilir enerji türlerinden biri olarak kabul edilir. Elektrik üretmek ve ısıtma ve soğutma sağlamak için dünya yüzeyinin içindeki ısıyı kullanır.
Jeotermal kaynaklar
yenilenebilir bir enerjidir ve asla tükenmez. Bol miktarda jeotermal enerji, Dünya var olduğu sürece mevcut olacaktır. Dünyanın iç çekirdeği tarafından üretilen ısıdan yenilenebilir bir enerji kaynağıdır ve 7/24/365 kullanılabilir.